24 Temmuz 2012 Salı

Man of Steel fragmanı yayınlandı!

Yapımcılığını Batman üçlemesinin yönetmeni Christopher Nolan'ın, yönetmenliğini ise 300, Sucker Punch ve Watchmen gibi filmlerden tanıdığımız Zack Snyder'in yaptığı 2013'ün (14 Haziran) merakla beklenilen filmlerinden olan Man of Steel'in fragmanı yayınlandı. Fragman, aynı görüntüye sahip iki fragman şeklinde izleyiciye sunuldu: ilkinde Kevin Costner'ın (Jonathan Kent, Süpermen'in üvey babası) sesiyle, ikincisinde Russell Crowe'un (Jor-El,  Süpermen'in öz babası) sesiyle aynı görüntüleri izliyoruz. Filmde başrolü ise Henry Cavill (Theseus, Immortals) canlandırıyor. Süpermen'i çocukken de gördüğümüz fragmanlarda iki babanın da sundukları yollara tanık oluyoruz.

Russell Crowe'un seslendirmesiyle birlikte izlediğimiz fragman :

Filmde Snyder'in imzası olan mükemmel kadrajlar ve etkileyici müziklerden pek eser yok. Ondan ziyade, Henry Cavill'in darmadağınık hali Batman Begins'in başında gördüğümüz Christian Bale ile benzeşmekte, Nolan'ın Batman üçlemesinde yarattığı karanlık atmosferi burada da hissetmek mümkün olacak gibi gözüküyor. Kevin Costner'ın seslendirmesiyle birlikte izlediğimiz fragman :

Man of Steel umutla beklediğimiz filmlerden fakat bu fragmana bakıp bir şeyler söylemek pek mümkün değil. Bir Snyder hayranı olarak keşke filmi Terrence Malick (Tree of Life, Thin Red Line) yönetmiş gibi hissetmeseydik diye düşünüyorum, zira insanın yüzünü merkeze almayan kadrajlar ve doğal güzellikleri gösterirken bir şeyler anlatmaya çalışmalar onun işidir (bkz : dalgalar, kuşlar, uçuşan çamaşırlar, kelebek...).

Fragmana dair değineceğim son nokta ise kullanılan müzik üzerine olacak. Yüzük Kardeşliği'nde çalınan Howard Shore imzalı The Bridge of Khazad dum'un fragman için niye seçildiğine anlam veremedik.

Filmin müziklerini Nolan'ın Batman üçlemesinde de birlikte çalıştığı başarılı müzisyen Hans Zimmer'ın üstlendiğini söylemekte fayda var. Ayrıca senaryo da yine Batman senaristlerinden David S. Goyer tarafından, hikayeler ise  Goyer ve Nolan tarafından kaleme alınmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder