17 Temmuz 2012 Salı

Green Day Üçlemesi : " ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré! "

İki yılı aşkın bir aradan sonra hayranlarının yeni albüm beklentisine karşılık bir değil tam üç albüm haberiyle yanıt veren grup, üçlemenin 21 Eylül'de çıkması planlanan ilk albümü "¡Uno!"da yer alan "Oh Love" adlı tekliyi yayınladı. Biz de bu haber üzerine Green Day verdiği ara süresince neler yapmış bir araştıralım dedik.

Grubun önadamı Billie Joe Armstrong Rolling Stone'a verdiği bir röportajda, son albümün(21st Century Breakdown) çok ciddiye kaçtığını ve bu sefer daha eğlenceli şarkılar yazdıklarını söylemiş. Müzik tarzlarını değiştirdiklerini, eskiden yaptıkları gibi "punk"a dönmeyip daha çok "power pop" denilebilecek müzik türüne kaydıklarını, bunun da AC/DC ve Beatles'ın ilk zamanları arasında bir tarza denk geldiğini eklemiş.

Albümün ön siparişinin iTunes'ta başladığını ve 21 Eylül'den itibaren albümdeki 4 şarkının kliplerini de barındıran "lüks" versiyonun edinilebileceğini de buradan söylemiş olalım, yani albüm çıkmadan 4 adet klip halihazırda çekilmiş olacak. "¡Dos!" 13 Kasım'da, "¡Tré!" ise 15 Ocak'ta piyasaya çıkacak.  Ayrıca 13 Ağustos'ta ve Eylül ortalarında birer tekli Green Day hayranlarının beğenisine sunulacak. Billie Joe nasıl olup da albümü üçlediklerini şöyle anlatmış :
 "The songs just kept coming, kept coming. I'd go, 'Maybe a double album? No, that's too much nowadays.' Then more songs kept coming. And one day, I sprung it on the others: 'Instead of Van Halen I, II and III, what if it's Green Day I, II and III and we all have our faces on each cover?'"



Grup albüm üçlemesinin yanısıra iki de belgesel çekiyor : "The Two Tims", ilki 2013'ün başlarında Sundance Film Festivali'nde prömiyeri gerçekleştirilmesi planlanan belgesel hakkında Billi Joe'nun söyledikleri :
"It's not going to be the sitting down, head shot of me going, 'We started out blah blah blah'... We wanted to get into lifestyles of rock & roll and playing rock & roll and letting the story kind of tell itself rather than create revisionist [history]."



İşte benim şimdilik pek benimseyemediğim Green Day teklisi, "power pop" da neymiş; "American Idiot" iyiydi dedirten "Oh Love" ve şarkı sözleri :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder