27 Ocak 2012 Cuma

“Spartacus: Vengeance”

Uzunca bir sürenin ardından sonunda “Spartacus”ün ikinci sezonu “Spartacus: Vengeance” başladı. İlk bölümün internette malum ortamlara düşmesiyle birlikte bölümü birkaç gün erken izleyebilme şerefine de nail olduk. “Fugitivus” isimli bölüm, dizinin ilk iki sezonundan sonra beklediğimiz üzere kanlı ve aksiyon dolu.

Batiatus Hanesi’nin yıkımından sonrasını anlatıyor “Fugitivus”. Yıkıma ve isyana sebep olan Spartacus ve Crixus liderliğindeki gladyatörler kaçak konumunda. Kısa bir özetten sonra izlediğimiz, geçtiğimiz aylarda da yayınlanan beş dakikalık aksiyon sahnesi çok başarılı. Spartacus ve diğer gladyatörlerin kaçarken peşlerindeki adamları tek tek yıktığı sahnede yeni Spartacus’ü gördüğümüzde “Eyvah!” diyoruz, ama sonra fark ediyoruz ki Liam McIntyre rolüne yakışmış. Elinden geleni de yapıyor. İnsanın gözleri ister istemez Andy Whitfeld’ı arıyor tabii, ama onun yokluğunda yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışmışlar. Başarılı da olmuşlar kanımca, zira Spartacus de artık karakter olarak ilk sezonda izlediğimiz Spartacus’ten farklı; bu sezonda daha bir gözü kara, daha bir hırslı. Yine de Liam McIntyre’a biraz şans ve süre vermek gerekiyor sanırım. Öte yandan Batiatus’un yani John Hannah’nın olmayışı da üzücü, çünkü John Hannah Batiatus rolüyle kendini sevdirmesi pek de kolay olmayan bir karakteri beğenilen bir anti-karaktere dönüştürmeyi başarmıştı. 90’lı yıllardan beri çok sevdiğimiz Lucy Lawless ve karakteri Lucretia için aynı şekilde düşünenleri ise ufak bir sürpriz bekliyor.



Kısacası dizinin sevenleri için Andy Whitfeld’ın yokluğuna alışmak biraz zaman alacak gibi, fakat ikinci sezonun ilk bölümü “Fugitivus”la dizi birkaç ufak tefek eksiğe rağmen çok iyi bir başlangıç yaptı. Gördüğümüz kadarıyla entrika, kan, vahşet ve cinsellik dolu bir sezon daha bizi bekliyor. Darısı diğer bölümlerin başına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder