8 Kasım 2011 Salı

Pepsi İstanbul

“Eleştiri Başlasın!” isimli ilk yazımızda, Şule ile her şeyi eleştireceğimizi söylemiştik: “Sinema, televizyon dünyası, müzik, yiyecek, içecek ve şu anda aklımıza gelmeyen daha nicesi...” Neden sonra baktık ki blogumuz biz kendimizi durduramadan çoğunlukla film ve dizilerle ilgili yazılar yazdığımız bir blog haline gelmiş. O yüzden – hazır farkındayken – her şeyi eleştirmeye devam etmek galiba en iyisi olacak.

Coca-Cola ile birlikte dünyanın en önde gelen kola markası Pepsi’nin piyasaya yeni ve farklı tatlar sunma merakının pekala farkındayız. Seveni kadar sevmeyeni de bol olan Pepsi Blue (sınırlı sayıdaydı), Pepsi Gold, sıfır şeker sloganı altında sunulan Pepsi Max, epey beğenilen ve gerçekten güzel bir tada sahip limon aromalı Pepsi Twist gibi ürünlerden sonra, Türkiye’de çıkan son ürün Pepsi İstanbul oldu.

İstanbul’un bir slogan, hatta resmen bir ikon olarak çokça etkili olduğu da su götürmez. Farklı kulvarlarda birçok markanın alt marka olarak seçtiği ya da reklamlarında kullandığı İstanbul, Pepsi’nin yine sınırlı sayıda piyasaya sürdüğü bu yeni ürünün de ismi oldu. Etiket tasarımını (besbelli) bir başka etkili reklam ismi Hülya Avşar’ın yaptığı Pepsi İstanbul (“Pepsistanbul” olsa da olurmuş aslında), limon ve nane aromalı tadıyla orijinal Pepsi’den ayrılıyor.
Haziran 2011’in sonunda satışa sunulan sınırlı sayıdaki Pepsi İstanbul’u görünce/duyunca “Hımm, nane ve limonlu fena olmayabilir aslında; limonlu Pepsi Twist gayet güzel sonuçta” diye düşünebilirsiniz – ben öyle düşündüm mesela. Üstelik dikkat çekici etiket tasarımı da (Pepsi’nin yeni yazı stilini demiyorum; o eskisine nazaran çok kötü) alma olasılığınız da artabilir. Ve fakat sonuç: Yine bir nebze hayal kırıklığı. Pepsi Blue kadar kötü bir tadı yok aslında bu ürünün, ama ne Pepsi Twist kadar ne orijinal Pepsi kadar iyi. Haliyle onlar varken tadını bilip de hala Pepsi İstanbul’u tercih etmek pek akıllıca gelmiyor.
Yine de, değişiklik olsun diye bu ürünü tercih edebilirsiniz. Yalnızca Migros’tan satın alabileceğiniz ürün, sınırlı sayıda olduğu için de cezbedici olabilir pekala.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder