13 Kasım 2011 Pazar

Fajita(s)

Madem yiyecek-içecek eleştirisine başladık, ikimizin de pek sevdiği bu Meksika yemeğini de yazmamak olmaz diye düşündüm.

Dürümsever toplumumuzun damak tadına da hitap eden bu leziz yemek, dana ve/ya tavuk etinin yanında sotelenmiş kırmızı-yeşil biberler ve tortilla (lavaşımsı) ile dökme demir bir kapta ikram ediliyor. Tabii bir de jalapeno biberleri (acı mı acı biber turşuları şeklinde) ve yediğiniz yere göre değişen soslarla: ekşi krema, guacamole (hammaddesi avokado imiş) sosu, salsa dip sos…

Meraklısına kelime bilgisi; "Fajita", etler çubuk gibi ince ince doğrandığı için İspanyolca çubuk anlamına gelen "Faja" kelimesinden türemiş. Yemeğin anavatanı ise Teksas olarak biliniyor.

Ben Ankara'da Leman Kültür'de (Kızılay), bir de Bigos'ta (Bahçeli-6.cad.) yedim; Bigos'taki olması gerektiği gibi, gelirken cızırdıyordu efenim, sıcaktı yani; Bigos’ta yiyin derim. Bir de GOP’ta Amarillo ve Kentpark’a da şubesini açmış Las Chicas var methedilenler arasında, ama bu mekanlarda denemedim henüz. Çağakan ise İstiklal’de J'adore'un yanında La Fontana’da yemiş, beğenmiş, tavsiye edermiş.

Afiyet olsunmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder