2 Kasım 2012 Cuma

“Star Wars” Efsanesi Devam Ediyor!



Birkaç gün önce duyurulan bir haber, Güçte bir dengesizlik hisseden “Star Wars” hayranlarının bazılarını fena halde heyecanlandırdı, bazılarını telaşlandırdı. Habere göre 2009’da Marvel Entertainment’ın haklarını satın alan Walt Disney Pictures, Lucasfilm’i de satın almıştı. Hayranları ikiye bölense Lucasfilm’in satılmış olması değil, Disney ve Lucasfilm’in “Star Wars” efsanesini sürdürme niyetlerinin ilanıydı. 

Evet, Walt Disney Pictures, 2015’te gösterime girmesi planlanan yeni bir “Star Wars” filminin müjdesini verdi. Hatta bu film yeni bir üçlemenin ilk ayağı olacak. Bazılarına göre bu tam anlamıyla sürpriz olduysa da, bir kesim George Lucas diğer projelere yönelmek adına film çekmekten uzaklaşacağını belirttiği ve Walt Disney Pictures Marvel’ın haklarını da satın almış olduğu için bu havadise pek şaşırmadığını söylüyor. 



Yeni üçlemenin ne anlatacağı tam olarak bilinmiyor, ancak farklı bir hikaye anlatacak olması umudumuz. Gelen ilk dedikodular ise ilk filmin esin kaynağının Timothy Zahn’un kitap serisi olacağı yönünde. Özgün üçlemeden sonrasını anlatan kitap serisi epey popüler ve “Star Wars” hayranları tarafından çok seviliyor.

İki adet üçleme, bir adet animasyon film ve çizgi dizinin ardından (kitapları, çizgi romanları ve oyunları saymaya gerek bile yok) perdede yoluna yeni bir üçlemeyle devam edecek olan efsanenin yedinci filminin 2015’e yetiştirilmesi planlanıyor. Üçlemenin diğer iki filminin de ilk filmden sonra iki-üç yıl arayla gösterime girmesi bekleniyor. O zamana dek Güç sizinle olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder