10 Kasım 2012 Cumartesi

World War Z fragmanı yayınlandı!

Zombi apokaliptesinin otoritesi Max Brooks'un aynı adlı romanından beyaz perdeye bir türlü aktarılamayan filmin, 2012 listemizde yer almasına rağmen sonunda 21 Haziran 2013'te gösterime çıkacağı ilan edildi.

Filmin yönetmenliğini Marc Foster (Quantum of Solace, Finding Neverland, Stranger Than Fiction), senaristliğini ise Damon Lindelof (Lost, Prometheus, Star Trek) üstlenmiş. Filmin senaryosunu yazmak kolay olmamış olsa gerek zira kitapta Brad Pitt'in oynadığı Birleşmiş Milletler Sorumlusu Garry Lane'in raporu için konuşan kişilerin başından geçenler sayesinde olayları öğreniyoruz. O yüzden olacak ki filmin çıkış tarihinin ertelenme sebebi senartist değişikliği, filmin ilk senaristi Babylon 5'in yazarı J.Michael Straczynski'ydi, senaryonun bir kısmı internete sızıp iyi yorumlar da almıştı; fakat sonra filmin baştan yazıldığı haberi geldi: yeni senarist ilkine göre vasat kalıyordu, Michael Carnahan (The Kingdom, State of Play). Fakat yine bir değişiklik oldu ve filmin son 1/3'lük kısmını Lindelof'un yazdığı ve çekimlerin uzadığı söylendi. Filmin post-prodüksiyon aşaması ise hala sürüyor.


Hikaye, Çin'de bir çocuğun zombi tarafından ısırılmasıyla başlıyor(0.Hasta); sonra virüs organ ticaretiyle dünya çapına yayılıyor ve Büyük Panik başlıyor. Yazar İsrail, İran, Amerika, Pakistan, Küba gibi devletlerin her birinin istilaya karşı aldıkları tavırları Lane'in raporu aracılığıyla bize aktarıyor. Çoğu ülkenin yönetim şekillerinde değişiklikler oluyor ve dünyadaki politik-ekonomik denge altüst oluyor. Yıllarca süren insan-zombi savaşını ve insanların insan olarak hayatta kalma çabasına tanık oluyoruz.
Brooks, yazım aşamasında The Good War adlı 2. Dünya Savaşı hakkında yazılmış olan bir romandan ve zombi filmleri yönetmiş olan George A.Romero'dan(Dawn of the Dead, Day of the Dead) etkilendiğini söylüyor.
İşte filmin yayınlanan ilk resmi fragmanı : 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder