23 Ağustos 2012 Perşembe

Muse yeni teklisini yayınladı: “Madness”


Origin of Symmetry ve Absolution albümleriyle hayranları olduğumuz grup Muse, Black Holes and Revolutions ile başladığı değişime bu albümle de devam edeceğe benziyor.  Yeni albümleri  “The 2nd Law” için yayınladıkları ilk tekli ise “Unsustainable”dı:

Bu şarkı için de grubun basçısı Chris Wolstenholme aslında anti- dubstep olduğunu söylemiş,  evet saçma. Ama aslında bu tarzı sevdiklerini ve sesi bilgisayar ve teknoloji yardımıyla değil de enstrümanlarla elde ettikleri için öyle olmadığıymış demek istediği. Ama kulağımıza gelen ses aynı? Albümün bu çizginin dışında olduğunu da eklemiş, bekleyip göreceğiz.
İkinci tekli ise geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Vokal daha bir muhteşem geliyor kulağa, fakat aynı şeyi müzik için söyleyemeyeceğiz : her ne kadar grubun son albümü The Resistance’taki  birkaç şarkıdan daha iyi olduğunu kabul etsek de pek olmamış. Şarkının girişi buram buram dubstep zaten, orada bir “noluyor yahu?” diye irkiliyorsunuz, ama sonra Matthew muhteşem vokaliyle toparlıyor. Müzik kaliteli belki ama önce eski Muse’a veda edip buna kulağımızı alıştırmamız gerek sanırım.
Az buçuk U2 dinleyenlerin fark edeceği üzere, şarkının özellikle 3.50’den sonraki kısmı(Matt’in “I need to love” diye bağırdığı kısım ve sonrası) grubun tarzını fena halde andırıyor. Bunun üzerine biraz araştırdım ve Matthew Bellamy’nin  “The 2nd Law”un U2’dan (Achtung Baby albümlerinden) esinlenildiğini söylediğini gördüm. Grup geçen sene U2 ile birlikte Güney Amerika turuna çıkmıştı.

Biz diyoruz ki, U2’yu beğenen bunu da beğendi, gerçi U2'yu beğenmeyen biri olarak Çağakan da  beğendi. “The 2nd Law”un 1 Ekim'de çıkacağını da hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder