6 Şubat 2012 Pazartesi

Efsane Replikler – 11 “Hasta la vista, baby!”

James Cameron’ın kült bilim-kurgusu “Terminator 2: Judgment Day” ve Jonathan Mostow’un yönettiği devam filmi “Terminator 3: Rise of the Machines”te duyduğumuz efsane repliktir.

1980’li yılların en beğenilen filmlerinden “The Terminator” bilim-kurgu hayranları tarafından o kadar sevildi ki, para kazanmayı pek seven James Cameron tarafından devam filminin çekilmesi kaçınılmaz oldu. Tabii Cameron seyircisini memnun etmeyi bilen iyi bir yönetmendi; 1991 yılında gösterime giren devam filmi “Terminator 2: Judgment Day” de ilk film kadar beğenildi, yapımcılara çok para kazandırdı, Oscar aldı ve o zamanlara göre harika sayılabilecek görsel efektleri ve müzikleriyle çok konuşuldu. Sarah Connor rolündeki Linda Hamilton'ın yarattığı anti-kahraman da devam filminin en büyük kozlarındandı, ama esas kredi bittabi T-800 rolündeki Arnold Schwarzenegger’a gitti.



Aslında birçok efsane repliğe sahip olan “The Terminator” serisinde (Yakında “I’ll be back…” de yazılacaktır) bu cümlenin yeri ayrıdır. İkinci filmde asi bir genç olan John Connor’ın (Edward Furlong) T-800’e öğrettiği ve filmin sonlarına doğru T-800’den tekrar duyduğumuz bu replik, 80’li ve 90’lı yıllarda çocuk/genç olmuş birçok Terminatör hayranı tarafından (Muhtemelen yanlış olsa da) bilinen ve sık sık kullanılan bir replik olagelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder