7 Eylül 2012 Cuma

Efsane Replikler – 20 “P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney”



Disney-Pixar ortaklığının en iyi ürünlerinden olan “Finding Nemo” 2003 yılında gösterime girmiş ve Pixar’ın her filmi gibi ilgi odağı olmuştu. Çalışmalarına 1997 yılında başlanan 94 milyon dolar bütçeli animasyon, tüm dünyada 900 milyon dolara yakın hasılat elde ederek tüm zamanların en karlı filmlerinden biri olmuş ve 25 milyona yaklaşan DVD satışıyla rekor kırmıştı.

En İyi Film (Müzikal/Komedi) dalında Altın Küre’ye aday olan, senaryosu da BAFTA ve Oscar’a aday gösterilen “Finding Nemo”, Marlin (Albert Brooks) adlı bir palyaço balığının yol macerasını anlatıyordu. Biricik oğlu Nemo’ya (Alexander Gould) karşı aşırı korumacı olan Marlin Nemo’yu sıkınca, Nemo okul arkadaşlarının gazına geliyor ve gidip gördüğü bir tekneye dokunuyordu. Ancak maalesef kaçamadan teknenin sahibi tarafından yakalanan Nemo bir dişçinin akvaryumuna konuyor, Nemo’nun peşine düşen Marlin ise mavi balık Dory (Ellen DeGeneres) ile birlikte türlü badirelerle dolu bir yolculuğa çıkıyordu.

Replik ise filmin en sevilen karakterlerinden Dory’ye ait. Oğlunu arayan Marlin’in peşine takılan balık hafızalı balık Dory, bildiği/öğrendiği her şeyi çabucak unutuyordu. Ancak her ne hikmetse Marlin’in elinde kalan tek ipucunu, tekneden düşen deniz gözlüğünün üzerinde yazan adresi unutmamayı başarıyordu. Adresi hatırladığı için çok mutlu olan ve şımaran Dory, içinde “P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney”nin geçtiği monologlarla Marlin’i bezdiriyor, seyirciyi ise kahkahalara boğuyordu. Bunda Emmy ödüllü komedyen ve sunucu Ellen DeGeneres’in katkısı da yadsınamazdı tabii. 


Önümüzdeki günlerde 3 boyutlu versiyonuyla ABD’de gösterime girecek olan Akademi ödüllü “Finding Nemo”, Türkiye’deyse ne yazık ki 17 Mayıs 2013’ten itibaren izlenebilecek. Tekrar tekrar seyredilmesi gereken bu Pixar harikasını henüz görmemiş olanların izlemesi şiddetle tavsiyedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder